Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

VERTAILUSSA TAMPEREEN KIRPPUTORIT! PART. 2.

No mutta! Luvassa ois asiaa Tampereen kirpputoreista! Mä oon inasen vajaa kuusi vuotta sitten tehnyt postauksen VERTAILUSSA TAMPEREEN KIRPPUTORIT!. Tuo postaus kerää edelleen joka kuukausi paljon lukukertoja. Tämän vuoksi ajattelinkin päivittää sen ja tehdä Part 2. Katsauksena missä mennään nyt. Vuosien aikana on tullut uusia kirpputoreja, vanhoja on sulkenut oviaan, sekä nykyiset ovat kehittyneet tai jopa ottaneet ns takapakkia. Mä oon ollut myyjänä useammassa eri, ja ostajana näissä kaikissa. Jos ja kun mä lähden kirpparikierrokselle, mä poikkean yleensä näissä! 

Tässä siis mun mielipide nykytilanteesta. 

Mä heitän viimeiseksi vähän villinkortin, joka ei suoraan oo ihan samanlainen paikka mitä nää muut. Se on kuitenkin myös tutustumisen arvoinen paikka! 


IMG_3260

Bella Kirppis Lielahti

LIELAHTI, PELLAVATEHTAANKATU 2. https://bellakirppis.fi/

+/- Sijainti.

Poissa keskustasta, mutta silti erittäin hyvien kulkuyhteyksien päässä niin omalla autolla kuin myös julkisilla. 

+ Kirppari Kalle.

Tää on tosi näppärä palvelu! Hinnoittelet sujuvasti netissä, tulostat laput paikan päällä ja vaan laitat ne tuotteisiin kiinni. Mä en enää lähde myyjäksi muuta kuin kirppiksille, kenellä on tää käytössä. 

+ Parkkipaikat.

Iso ilmainen parkkialue johon helppo tulla. Tästä iso plussa! 

+Aukioloajat. 

Avoinna myös sunnuntaisin, ja arkena 19 saakka. 

+ Myyntipöydät.

Täällä oli tosi hyvän kokoiset ja malliset myyntipöydät. Sai hyvin vaatteita, sekä tavaroita esille. 

+Palvelu

Jokaisella kerralla olen saanut täällä todella hyvää palvelua.

+/- Myytävät tavarat

Mä en oo itse (vielä) tehnyt kovinkaan montaa hyvää löytöä. Myytäviä tuotteita on kuitenkin tosi paljon, ja jonot kassoille aina tosi pitkät. Eli kyllä niitä löytöjä muut ovat onnistuneet paljonkin tekemään. Mä myös sain tosi hyvän myynnin täältä, eli mun myytävät tavarat löysi tosi hyvin uusiin koteihinsa. Kiinnitin kuitenkin huomiota, että paljon oli sellaisia pöytiä, jotka oli täynnä todella huonokuntoista vaatetta ja tavaraa. Toki myyjät vaihtuu koko ajan ja näin myös myytävät tavarat. 

- Hinta

Pöytävuokran päälle menee vielä myös kiinteä provisio

+ Nykyaikainen.

Nykyiaikainen sekä selkeästi myös halukas kehittymään. 


425503558_18009679784232174_7726150384250161122_n

Kirpputori Bueno

KESKUSTA, ITSENÄISYYDENKATU 13. https://kirpputoribueno.fi/


+/- Sijainti.

Hyvin lähellä keskustaa hyvien julkisten yhteyksien päässä. Sijaintiin miinus autolla saapumisen vaikeudesta. 

+ Kirppari Kalle.

Tää on tosi näppärä palvelu! Hinnoittelet sujuvasti netissä, tulostat laput paikan päällä ja vaan laitat ne tuotteisiin kiinni. Mä en enää lähde myyjäksi muuta kuin kirppiksille, kenellä on tää käytössä. 

- Parkkipaikat.

Erittäin huonosti parkkitilaa, sekä pelkästään maksullisia sellaisia. 

+/ Aukioloajat. 

Nykyisin arkena hyvin auki, mutta sunnuntaisin kokonaan kiinni. 

+/- Myyntipöydät (rekit)

Vaatteiden myymiseen erittäin jees, mutta jos myytävää olisi muutakin se tuo haasteita. 

+ Selkeä ja erilainen konsepti.

Bueno selkeästi haluaa profiloitua vaatteiden myyntiin, ja erityisesti nykyaikaisten sellaisten. Tästä iso plussa. 

+ Palvelu ja monipuoliset palvelut

Aina erittäin hyvää palvelua. Tähän myös iso plussa siitä, että esimerkiksi pöydät on saanut alennukseen etukäteen sopimalla. Eli henkilökunta laittaa alennuksen voimaan sovittuna ajankohtana. Ei tarvitse itse käydä tekemässä tätä. 

+ Monipuolisesti erilaisia palvelupaketteja.

Näistä mulla ei henkilökohtaisesti ole kokemusta, mutta näitä he tarjoaa useita erilaisia sen perinteisen "hoida kaikki itse" paketin lisäksi. Näistä löytyy varmasti jokaiselle sopiva vaihtoehto. 

-Hinta.

Myyntipaikkojen hintojen päälle menee vielä myös myyntiprovisio. 

+Nykyaikainen sekä kehittyvä.

Buenossa yksi parhaista asioista on nykyaikaisuus, sekä se, miten he haluaa koko ajan kehittyä sekä viedä myös koko alaa eteenpäin. 



IMG_4724

Kirpputori Tarina.

KESKUSTA, LAUKONTORI 4. https://www.kirpputoritarina.fi/

 

+ Sijainti.
Keskustassa Laukontorilla. 
+ Kirppari Kalle.
Tää on tosi näppärä palvelu! Hinnoittelet sujuvasti netissä, tulostat laput paikan päällä ja vaan laitat ne tuotteisiin kiinni.
+/- Koti/Sisustustavarat.
Aikaisemmin oon tehnyt joka kerta jotain löytöjä kotiin/sisustukseen mutta nyt muutamalla viime kerralla on ollut huonompi tarjonta myös näiden suhteen. 
+ Palvelu.
Oon saanut aina asioidessani hyvää palvelua. 
-/+ Parkkipaikat.
Laukontorilta löytyy kyllä yleensä autolle tilaa, mutta siitä saa tosiaan aina maksaa. Joten siksi tää on plussa ja miinus.
+/- Aukioloajat.
Tän takia mun tulee käytyä täällä tosi harvoin. Arkisin kun mennään kiinni joka päivä kello 17:00 sulkee ison osan kävijöistä kokonaan pois. Viikonloppuisin ollaan kyllä auki, mutta vaan 15:00 saakka.
- Vanhanaikainen.
Siinä kun muut kehittyy ja keksii kaikkea uutta, näyttää Tarina edelleen ihan samalta kuin avatessaan. 
- Varsinaiset myyntipöydät alakerrassa.
Tää on negatiivinen myyjän näkökulmasta. Tavarat pitää siis aina roudata portaat alas, ja sitten jäljelle jääneet loput vielä portaat ylöskin. Yläkerta ei myöskään oo mikään kovin tilava, niin siitä pitää vielä päästä läpi portaisiin kamojen kanssa.
  

IMG_4723

Radiokirppis.
KESKUSTA, LAUKONTORI 12. https://radiokirppis.fi/
 
+ Sijainti. 
Keskustassa Laukontorilla.
-/+ Aukioloajat.
Melko huonosti toimistotyössä käyville auki kun arkena mennään jo 17 kiinni. Viikonloppuna ollaan auki vain 15:00 saakka. 
- Palvelu.
Tää on selkeesti vähän parantunut siitä mitä tää joskus oli. Mutta edelleenkin verrattuna muihin ei täällä asiakaspalvelu ole parhaimmasta päästä. 
- Hinta.
Pöytävuokra taitaa olla jopa Tampereen kallein. 44€ /6 päivää. Joka ajaa myyjät myös pyytämään ylihintoja tuotteista. Todella, todella usein täältä tekee löytöjä, jotka jäävät ihan liian korkean hinnan takia ostamatta. Lisäksi lisä hintalappujen ja varashälyttimien yms. hinnat ovat ihan jäätäviä. Tähän kalliin hinnan päälle on tullut myös myyntiprovisio. Mutta hinta ei ollut noussut kuudessa vuodessa muuten! 
+/- Tilat ja viihtyvyys.
Tilat ovat aikaisemmin olleet tosi ahtaat ja synkät. Tähän on selkeästi kiinnitetty viime aikoina huomiota. Kuitenkin edelleen mielestäni olisi vara petrata. 
-/+ Parkkipaikat.
Löytyvät heti liikkeen edestä Laukontorilta, mutta ovat tosiaan kaikki maksullisia. Sekä heti liikkeen edessä niitä on tosi vähän.
+ Klassikko.
Vaikka kaikki ei ihan priimaa olekaan, on tää sellainen tietynlainen klassikko jonka kirppistelijät kyllä tietää. Sen myötä tänne varmasti moni myös kaikesta huolimatta päätyy tuotteensa myyntiin tuomaan, ja näin täältä tekeekin myös yllättävän hyviä löytöjä. Toki seassa on paljon ylihintaista ja huonokuntoista tavaraa, mutta ne kirkkaimmat helmet mä oon onnistunut tekemään täältä. 
- Feikki/piraatti/kopiotuotteet.
Täältä tekee kyllä välillä ihan myös aitoja merkkituotelöytöjä, mutta täällä on myös tosi paljon myynnissä feikkitavaraa mikä ainakin itselle on iso miinus. 
  

87054348_209872207047214_5520054249863512064_n

OLDIE Tampere.
KESKUSTA, KAUPPAKATU 6. https://oldie.fi/

Oldie on vähän erilainen mitä nää muut, joten kerron siitä mun kokemuksen ja näkemyksen vähän eri tavalla. Oldie on nimittäin paras luksus löytöjen bongailuun! Toki heillä on erilaisia myyntipalveluita, mutta mä en (vielä) ole itse koskaan myynyt heillä mitään nii niistä en osaa tarkemmin sanoa. Oldie sijaitsee keskustassa ihan keskustorin vieressä. Mikäli luksus tuotteet kiinnostaa myynti tai osto mielessä, kandee tutustua tähän tarkemmin!