Henna. Sisällön tarjoaa Blogger.

KOLMEN SUKLAAN SUKLAAJUUSTOKAKKU

SUPER-pitkästä aikaa aivan SUPER kakkuohje! Tää oli maultaan yksi parhaimpia kakkuja, mitä mä olen koskaan leiponut. Löysin tähän idean netistä, ja modasin sitä vähän omien leipomusten tuomien ideoiden mukaan. Juustokakut on mun ehdoton suosikki, mutta jostain syystä se keksipohja niissä on alkanut tökkimään. Syön siis usein vaan sen pelkän päällisen, mutta en sitä pohjaa. Siispä päätin kokeilla, että mitäpä jos tekisinkin keksipohjan sijaan kakkupohjan, ja ai että, tästä tuli maultaan aivan täydellinen! Ulkonäköä ruvetaan reenaamaan sitten ensi kerralla. 

Kakussa on tosiaan kolme kerrosta, joista alin on ihan suklaakakku pohja. Ja kaksi päällimmäistä sitten niitä juustokakkukerroksia. Tätä on helppo modata käytännössä mihin suuntaan tahansa. Valkosuklaakerroksen voi vaihtaa esimerkiksi johonkin marjaiseen kerrokseen, tai mitä sitten ikinä keksiikään. Aloita suklaakakkupohjasta. 

Juustokakut on mun ehdottomia suosikkeja sen takia, että ne voi tehdä valmiiksi jääkaappiin edellisenä päivänä. Ja "pääpäivänä" sitten vain koristelu ja vuoasta irroitus. Toki niihinkin saa helposti uhrattua aikaa ja vaivaa halutessaan, mutta suurin osa työstä tapahtuu kuitenkin edellis päivänä. 
Mä käytän irtopohjavuoassa aina vuokasprayta voitelussa, mutta hyvin toimii myös reunoille esimerkiksi voilla kiinnitetty leivinpaperi kaistale. 



 

 SUKLAAKAKKUPOHJA 
20 cm irtopohjavuoka
Uuni 175 astetta, alatasossa noin 20min. 

2 dl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
1,5 dl sokeria
1 tl ruokasooda
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
0,50 dl rypsi- tai oliiviöljyä
0,75 dl kuumaa vettä
2 kananmunaa



- Aloita sekoittamalla kuivat aineet keskenään kulhossa. 
- Sen jälkeen sekoita eri kulhossa maito, öljy, ja kananmunat. 
- Tämän jälkeen yhdistä kuivat aineet nesteiden joukkoon koko ajan sekoittaen. Parhaimman lopputuloksen saat, jos sekoitat ne nesteen joukkoon siivilän läpi. 
- Lisää sekaan lämmin vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. 
- Voitele 20cm irtopohjan pohja ja reunat, ja kaada taikina vuokaan. 
- Paista kakkua uunin alatasolla noin 20 minuuttia (uunista riippuen) 
- Kun kakkupohja on hieman jäähtynyt, irrota se vuuasta. 
- Valmista seuraavaksi valkosuklaa täyte, sillä välin kun kakkupohja jäähtyy. 



 VALKOSUKLAA TÄYTE 

1 liivate
100 g valkosuklaata
0,5 dl vispikermaa
0,5 dl flora vanilla
125 g mascarponea
1 tl vaniljasokeri
1 rkl tomusokeria


- Laita liivate kylmään veteen. 
- Sulata suklaa, mutta ole varovainen jos käytät mikroa. Suklaa palaa herkästi. 
- Vatkaa Flora Vanilla ja vispikerma kevyeksi vaahdoksi. 
- Notkista toisessa kulhossa mascarpone tasaiseksi, ja lisää sekaan jäähtynyt sula valkosuklaa, sekä tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin. 
- Lämmitä pieni määrä vettä (noin ruokalusikallinen) lisää siihen liivate. 
- Lisää hieman jäähtynyt vesi mascarponen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 
- Yhdistä mascarpone aikaisemmin tekemääsi kermaseokseen. 
- Laita irtopohjavuoka tiiviisti takaisin suklaakakkupohjan ympärille.
- Lisää valkosuklaatäyte tasaisesti suklaakakkupohjan päälle. 
- Laita kakku hetkeksi jääkaappiin hyytymään ennen kolmatta kerrosta. 



 SUKLAATÄYTE 

2 liivatetta
200 g minttusuklaata (itse käytin Maraboun minttukrontattia ja se oli ihan 6/5)
1 dl vispikermaa
1 dl floravanillaa
250 g mascarponea
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria


- Laita liivatteet kylmään veteen. 
- Sulata suklaa, mutta ole varovainen jos käytät mikroa. Suklaa palaa herkästi. 
- Vatkaa Flora Vanilla ja vispikerma kevyeksi vaahdoksi. 
- Notkista toisessa kulhossa mascarpone tasaiseksi, ja lisää sekaan jäähtynyt sula suklaa, sekä tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin. 
- Lämmitä pieni määrä vettä (noin 1-2 ruokalusikallista) lisää siihen liivatteet.
- Yhdistä mascarpone aiemmin tekemääsi kermaseokseen. 
- Lisää suklaatäyte hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle tasaisesti. 
- Nosta kakku takaisin jääkaappiin hyytymään, mieluiten yön yli. 

Lopuksi koristele kakku haluamallasi tavalla. Mä käytin pätkissuklaata, valkosuklaa nappeja sekä pääsiäismunia. Mutta koristelussa vain taivas on rajana. Kakun voi tehdä myös normaalista suklaasta minttusuklaan sijaan, mutta mun makuun tähän tuo minttusuklaa sopi tosi hyvin! 

Ei kommentteja

Ruusut, risut, kehut, parannusehdotukset ja kritiikki, kaikki on yhtä tervetullutta. Muistetaan silti pitää se kommentointi asiallisena.
Kiitos paljon kommentistasi ♥